Česká republika v karanténě kvůli koronaviru! Jak je to s vycházkami na ryby?

Od půlnoci 16. března 2020 je Česká republika v karanténě. Lidé by měli omezit pohyb na nejnutnější vycházky. Co to znamená pro nás rybáře? Musíme zůstat doma, nebo můžeme vyrazit k vodě?

Text: David Štrunc, foto: pixabay

Od dnešní půlnoci byla na Českou republiku uvalena karanténa. Znamená to, že bychom se měli pohybovat pouze doma nebo v práci a další veškerý pohyb, včetně cestování, bychom měli výrazně omezit.

Mezi udělené výjimky patří samozřejmě nákup potravin a drogerie důležitých k přežití. Dále můžete vyrazit ven proto, abyste se mohli postarat o svou rodinu a blízké.

Dokument o karanténě obsahuje i tento odstavec:

I. Zakazuje volný pohyb osob na území celé České republiky s výjimkou:
g) výkonu povolání nebo činností sloužících k zajištění bezpečnosti vnitřního pořádku a řešení krizové situace, zajištění i ochrany zdraví, poskytování zdravotní nebo sociální péče včetně dobrovolnické činnosti, duchovní péče, veterinární péče, veřejné hromadné dopravy a další infrastruktury nezbytné pro obstarávání základních služeb obyvatel, pobyt v přírodě a parku, zásobování a rozvážkové služby,

Z výše uvedené výjimky podle nás vyplývá, že na ryby chodit můžeme. Hlavním účelem karantény je, aby se nikde nesrocovali lidé, čímž by se riziko nákazy zvyšovalo. Proto doporučujeme, abyste vyrazili k vodě sami.

Kde lépe člověk získá trochu odstup od špatných zpráv než u vody…?

V podobném duchu dnes vydal prohlášení také Západočeský územní svaz.

  

Úřední hodiny

LEDEN AŽ BŘEZEN
Pondělí a Středa
15:00 - 17:30 hod.

DUBEN AŽ PROSINEC
Pondělí
15:30 - 17:00 hod.